Testissä Valion kotijuusto
Olin ostanut Valion kotijuustoa Palak Paneeria varten
(intialainen pinaattijuusto), joka on ehdottomasti yksi suosikeistani intialaisessa
keittiössä. Kotijuustoa kuitenkin jäi vielä ja ajattelin hyödyntää sen
salaattiin seuraavana päivänä. Kotijuusto on vähäsuolaisempaa ja –rasvaisempaa kuin
esimerkiksi halloumjuusto, mutta soveltuu ruuanlaittoon oikein hyvin. Valion
kotijuustossa suolaa 1,2 %, rasvaa 9 % ja proteiinia 13 g/100 g.
Kotijuusto-salaatti
yhdelle (aineksia oman mielen mukaan)
Jäävuorisalaattia
Kirsikkatomaatteja
Suippopaprikaa
100 grammaa kotijuustoa
Mausteet:
garam masala- mausteseos
chili- mausteseos
basilika- kuivattu
Lisäksi
balsamicoa
oliiviöljyä
Kypsensin juustoa kasarissa n. 5-10 minuuttia, sen verran,
että ylimääräinen neste haihtui. Maustoin kevyesti (oman maun mukaan) kotijuustosiivut kypsennyksen aikana mausteilla (garam masala, chili ja basilika).
Lisäsin salaatin, tomaattien ja paprikoiden päälle lorauksen balsamicoa ja
oliiviöljyä ja asettelin juustot päälle.
Minulle ainakin maistui oikein hyvin, suosittelen.
- Funrunner Miia
- Funrunner Miia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti