lauantai 27. heinäkuuta 2013

Kotijuustoa salaattiin


Testissä Valion kotijuusto

Olin ostanut Valion kotijuustoa Palak Paneeria varten (intialainen pinaattijuusto), joka on ehdottomasti yksi suosikeistani intialaisessa keittiössä. Kotijuustoa kuitenkin jäi vielä ja ajattelin hyödyntää sen salaattiin seuraavana päivänä. Kotijuusto on vähäsuolaisempaa ja –rasvaisempaa kuin esimerkiksi halloumjuusto, mutta soveltuu ruuanlaittoon oikein hyvin. Valion kotijuustossa suolaa 1,2 %, rasvaa 9 % ja proteiinia 13 g/100 g.

Kotijuusto-salaatti yhdelle (aineksia oman mielen mukaan)

Jäävuorisalaattia
Kirsikkatomaatteja
Suippopaprikaa   
100 grammaa kotijuustoa

Mausteet:
garam masala- mausteseos
chili- mausteseos
basilika- kuivattu

Lisäksi
balsamicoa
oliiviöljyä

Kypsensin juustoa kasarissa n. 5-10 minuuttia, sen verran, että ylimääräinen neste haihtui. Maustoin kevyesti (oman maun mukaan) kotijuustosiivut kypsennyksen aikana mausteilla (garam masala, chili ja basilika). Lisäsin salaatin, tomaattien ja paprikoiden päälle lorauksen balsamicoa ja oliiviöljyä ja asettelin juustot päälle.

Minulle ainakin maistui oikein hyvin, suosittelen.

- Funrunner Miia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti