Leivän leipominen on mukavaa puuhastelua ja tuoreen leivän
tuoksua ja makua ei voita mikään. Olen joutunut nykyään välttämään leivän
syöntiä, koska monet viljatuotteet ja hiiva aiheuttavat minulle herkkävatsaiselle vatsavaivoja.Siksi teenkin mielelläni leivän itse aina, kun siihen on vain aikaa.
Teeleivät
ovat ehdoton suosikkini, koska niiden tekeminen on helppoa ja nopeaa ja
maistuvat aina herkullisilta. Lisäksi niistä voi tehdä erilaisia versioita oman
mielen mukaan. Lisään taikinaan joskus myös kananmunaa tai raejuustoa, jos
haluan niihin enemmän proteiinia.
Tässä yksi simppeli muokkailemani teeleipä-resepti, joka
sopii moneen ruokavalioon.
Kauraiset porkkana-spelttiteeleivät (hiivaton, munaton ja
laktoositon)
Ainekset
3 dl spelttijauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 rkl auringonkukansiemeniä
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl vettä
2 dl porkkanaa hienoksi
raastettuna
2 rkl öljyä
Sekoita
kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi, porkkanaraaste ja öljy. Sekoita tasaiseksi
taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperilla vuoratulle
pellille. Taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi, noin 1 1/2 cm:n paksuisiksi
leiviksi. Pistele haarukalla. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 13-15
minuuttia.
Nauti esim. juuston ja tomaatin kera. Valitettavasti en ehtinyt ottaa kuvaa, kun
tein leipiä. Olivat niin hyviä, etten ehtinyt.
- Funrunner Miia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti