torstai 8. elokuuta 2013

Nopeat ja herkulliset kaura-speltti-porkkanateeleivät



Leivän leipominen on mukavaa puuhastelua ja tuoreen leivän tuoksua ja makua ei voita mikään. Olen joutunut nykyään välttämään leivän syöntiä, koska monet viljatuotteet ja hiiva aiheuttavat minulle herkkävatsaiselle vatsavaivoja.Siksi teenkin mielelläni leivän itse aina, kun siihen on vain aikaa. 

Teeleivät ovat ehdoton suosikkini, koska niiden tekeminen on helppoa ja nopeaa ja maistuvat aina herkullisilta. Lisäksi niistä voi tehdä erilaisia versioita oman mielen mukaan. Lisään taikinaan joskus myös kananmunaa tai raejuustoa, jos haluan niihin enemmän proteiinia.

Tässä yksi simppeli muokkailemani teeleipä-resepti, joka sopii moneen ruokavalioon.

Kauraiset porkkana-spelttiteeleivät (hiivaton, munaton ja laktoositon)
Ainekset          
3 dl                      spelttijauhoja
1 1/2 dl                 kaurahiutaleita
2 rkl                     auringonkukansiemeniä
2 tl                       leivinjauhetta
1/2 tl                    suolaa
2 dl                      vettä
2 dl                      porkkanaa hienoksi raastettuna
2 rkl                     öljyä

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi, porkkanaraaste ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi, noin 1 1/2 cm:n paksuisiksi leiviksi. Pistele haarukalla. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 13-15  minuuttia.

Nauti esim. juuston ja tomaatin kera.  Valitettavasti en ehtinyt ottaa kuvaa, kun tein leipiä. Olivat niin hyviä, etten ehtinyt.

- Funrunner Miia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti