Hummus on yksi ehdoton kasvisruokaherkkuni, joka on vielä
nopea ja helppo tehdä. Pääraaka-aineena hummuksessa ovat kikherneet, joita on
saatavilla valmiiksi liotettuna (myös luomuna) ja ovat siis heti valmiita
käytettäväksi. Hummus on ihana levite leivän päälle, mutta itse käytän myös
salaatin lisukkeena. Ohjeita hummuksen tekemiseen
löytyy hyvin netistä, tässä minun esimerkkiohje:
Hummus
n. 250-300 gr valutettuja kikherneitä
3 rkl sitruunamehua
2-3 rkl oliiviöljyä
1-2 valkosipulin kynsi
2 rkl tahinia
1 tl jeeraa eli juustokumina
mustapippuria
3 rkl sitruunamehua
2-3 rkl oliiviöljyä
1-2 valkosipulin kynsi
2 rkl tahinia
1 tl jeeraa eli juustokumina
mustapippuria
Valuta kikherneet ja huuhtele siivilässä. Kaada kikherneet
kulhoon ja sekaan murskattu valkosipuli ja oliiviöljy sekä tahini. Sekoita
sauvasekoittimelle ja lisää sitruunan mehu, jeera ja pippuri. Sekoita vielä
kunnolla tahnaksi asti. Tarjoa leivän ja salaatin kanssa.
* itse annan
tahnan olla muutaman tunnin jääkaapissa ennen tarjoilua, maku silloin
mielestäni parempi
* valkosipulia
ja mausteita oman tuntemuksen mukaan
* jos tahna
jää liian sakea, siihen voi lisätä vähän vettä
Siitä vaan nautiskelemaan!
-Funrunner Miia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti