tiistai 6. elokuuta 2013

Hummus- herkkua kikherneistä




Hummus on yksi ehdoton kasvisruokaherkkuni, joka on vielä nopea ja helppo tehdä. Pääraaka-aineena hummuksessa ovat kikherneet, joita on saatavilla valmiiksi liotettuna (myös luomuna) ja ovat siis heti valmiita käytettäväksi. Hummus on ihana levite leivän päälle, mutta itse käytän myös salaatin lisukkeena.  Ohjeita hummuksen tekemiseen löytyy hyvin netistä, tässä minun esimerkkiohje:

Hummus 
n. 250-300 gr valutettuja kikherneitä
3 rkl sitruunamehua
2-3 rkl oliiviöljyä
1-2 valkosipulin kynsi
2 rkl tahinia
1 tl jeeraa eli juustokumina
mustapippuria


Valuta kikherneet ja huuhtele siivilässä. Kaada kikherneet kulhoon ja sekaan murskattu valkosipuli ja oliiviöljy sekä tahini. Sekoita sauvasekoittimelle ja lisää sitruunan mehu, jeera ja pippuri. Sekoita vielä kunnolla tahnaksi asti. Tarjoa leivän ja salaatin kanssa.

 
* itse annan tahnan olla muutaman tunnin jääkaapissa ennen tarjoilua, maku silloin mielestäni parempi

* valkosipulia ja mausteita oman tuntemuksen mukaan

* jos tahna jää liian sakea, siihen voi lisätä vähän vettä 

Siitä vaan nautiskelemaan!
 
-Funrunner Miia










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti