Maratonin tankkaukseen keskiviikon ja torstain lounaaksi valitsin lämpimät vaihtoehdot. Koska en ole kovin suuri pastan tai riisin ystävä, niin käytän yleensä niiden sijaan couscousia, kvinoa, linssejä, bulguria ym.
Kesän aikana olen käyttänyt todella paljon kesäkurpitsaa ja tomaattia ruoanvalmistuksessa sekä mausteena garam masala. Tästä syystä ne kuuluivat myös maratontankkausviikon ruokavalioon.
Lämmin couscous-salaatti yhdelle
0,5 dl täysjyväcouscous
1 valkosipuli
1 pieni sipuli
1 tomaatti
100 gr kesäkurpitsa
1 tl garam masala
ripaus yrttisuolaa
loraus oliiviöljyä
basilikaa
Paloittele sipuli, valkosipuli, tomaatti ja kesäkurpitsa ja sekoita ne couscousin sekaan. Lisää mausteet ja öljyä. Anna hautua muutama minuutti. Tarjoiltaessa päälle fetajuustoa.
Linssi-kesäkurpitsapata yhdelle (kuva alhaalla)
1 tl oliiviöljyä
100 gr kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 tomaattia
1 dl linssejä
2 dl vettä
1 tl garam masalaa
yrttisuolaa
Puhdista ja pilko kasvikset ja pane
ne öljyyn kypsymään.
Lisää vesi, mausteet ja linssit ja
hauhduta kypsäksi, noin 15-20 min riippuen linsseistä.
-Funrunner Miia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti